©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

SMETANOVÁ ZMRZLINA S JAHODOVÝM PYRÉ A SUŠENKAMI V ČOKOLÁDĚ

August 22, 2016

 

Když už k nám dorazilo to vysněné léto, dokážu myslet jen na jediné... ZMRZLINA. Tahle verze je trochu vylepšená. Ochutnalo ji vážně hodně lidí a všem moc chutnala. Nejradši na ní ale mám, že je hotová asi za 10 minut a nepotřebujete žádný zmrzlinovač. 

Tento recept jsem navíc vymýšlela v horkých dnech do soutěže Lidl Food Challenge.

 

 

INGREDIENCE: 

  • 400ml smetany ke šlehání

  • 400g slazeného zahuštěného mléka

  • 150g mascarpone

  • 50g máslových sušenek

  • 100g čokolády na vaření

  • 200g jahod

 

POSTUP:

 

Nejprve si připravíme sušenky. Ve vodní lázni si rozpustíme čokoládu. Sušenky nalámeme na malé kousky a zbavíme přebytečných drobečků. Kousky pak máčíme v čokoládě a rozložíme na alobal.

 

Teď si připravíme jahodové pyré. Na to pouze očistíme jahody a rozmixujeme je. Pokud máte lehce nezralé jahody můžete je přisladit nebo přidat  trošku vody.

 

Na základ zmrzliny našleháme šlehačku, mléko a mascarpone. Vznikne nám taková velmi hustá šlehačka.

 

Pak už stačí jen zamíchat sušenky a nakonec opatrně jahodové pyré. Pokud nechcete vyloženě jahodovou zmrzlinu, míchejte velmi opatrně a jen chvilku, aby nám tam zůstaly takové jahodové "potůčky".

 

Nakonec směs nalijeme do litrové mísy, přikryjeme fólii a dáme zamrazit.

 

A to je vše :D úspěch téměř 100% zaručen. ;)

 

TIP: Sušenky je důležité nejprve nalámat a pak namáčet do čokolády, kdybychom je namočili vcelku a pak nalámali, tak by zvlhly a vůbec nekřupaly.

Dobrou chuť!!!

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload