©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

BASILEJSKÁ SRDÍČKA

December 1, 2016

Je prvního prosince a já mám první cukroví. Upřímně...jsem pyšná. Obvykle nestíhám ani péct, natož to fotit a sepisovat.  No nic, tohle určitě zkuste, je to vážně dobrota. Recept je docela zvláštní, přesněji řečeno popírá všechny zásady pečení cukroví....žadná mouka ani máslo, celý den schnou a nakonec se vlastně grilují na vysokánskou teplotu.... ale nakonec? Boží!!!

 

 

Na 90 kousků 

·     2 bílky

·     200g moučkového cukru

·     240g strouhaných mandlí

·     240g strouhané čokolády

·     2 lžíce třešňovice

·     1/2 lžičky hřebíčku

·     1/2 skořice

 

·     cukr krystal na obalování

 

POSTUP

 

V míse smícháme mandle, čokoládu, moučkový cukr a koření.

 

V jiné míse vyšleháme sníh z bílků a do nich postupně přidáme směS. Nakonec vmícháme třešňovici. Těsto je nejprve trochu sypké, stačí ho trochu více propracovat rukama, čokoláda trochu povolí a těsto zvláční.

 

Mezi dvěma pečícími papíry nebo fóliemi vyválíme placku a vykrajujeme srdíčka. Kraje srdíček obalujeme v cukru krystal, nechce-li se nám cukr chytit, stačí kraje lehce potřít vodou.

 

Takto hotová srdíčka dáme na plech, kde je nechápe do druhého dne zaschnout. Ano, je to divné, ale funguje to.

 

Druhý den troubu předehřejeme na 250 stupňů a srdíčka pečeme 3 minuty, pak necháme na plechu  úplně vystydnout.

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload