©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

QUICHE LORRAINE

March 3, 2018

Cibulový quiche neboli quiche Lorraine je naprostou francouzskou klasikou. Na přípravu je jako všechny quiche poměrně náročný, ale věřte mi, že za to stojí! A kdyby se Vám do něj přeci jen nechtělo, tak za mnou někdy dorazte na Restaurant day, je vedle pavlov snad jedinou dobrotu, co mám pokaždé. 

 

INGREDIENCE:

NA TĚSTO:

·210g hladké mouky

·105g másla

 

NA NÁPLŇ:

·600g cibule  

·20g másla

·200ml smetany 33%

·2 velká vejce

·100g strouhaného sýra (nejlépe mix. Ementál, gouda, eidam, čedar…)

·Dijonská hořčice

 

 

POSTUP:

 

Nejprve si připravíme těsto.V míse smícháme máslo s moukou na drobenku, přidáme 8 lžic vody a uhněteme těsto. To zabalíme do sáčku a necháme alespoň 20 minut odpočívat v lednici.

 

Poté si těsto rozválíme a dáme do formy buď vyložené pečícím papírem nebo vymazané máslem. Povrch těsta propícháme párkrát vidličkou, aby se nám těsto při pečení zbytečně nenafouklo a dáme znovu na 20min do lednice.

 

Odpočinuté těsto naplníme keramickými kuličkami nebo sušenými fazolemi a dáme péct na 20 minut do trouby

vyhřáté na 200°C.

 

Mezitím si připravíme náplň. Cibuli nakrájíme na půlkolečka a pomalu, dlouze opékáme na másle. Cibulka je potřeba opravdu zkaramelizovaná, dejte jí alespoň 15-20minut pomalého opékání. 

 

Předpečené těsto vyndáme z trouby, sejmeme kuličky a dáme na 10 minut dopéct. Mezitím si připravíme smetanu. Na tu jednoduše smícháme smetanu, vejce, hořčici, sůl a pepř. 

 

Dopečené těsto naplníme náplní. Doporučuji si trochu nechat na ozdobu, je pak lépe jasné o jaký quiche jde. 

 

Celou plochu koláče posypeme směsí sýrů a zalijeme smetanou.

 

Teď přichází chvíle zbytku náplně. Tento krok není nutný, ale quiche Vám poděkuje, bude o moc krásnější a vy nebudete muset každému vysvětlovat jaký quiche to je. 

 

Nyní už máme téměř hotovo. Koláč pečeme 25 minut a mezitím už nám nezbývá nic než si vychutnat, jak nám provoní kuchyň a přiláká hladové strávníky.

 

Pravděpodobně ta hodinová práce padne za deset minut. To ale není žádná škoda, ba naopak, to je důkaz toho, že jste vytvořili dobrotu! 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload