©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

PALMIERY

June 4, 2018

 

Palmiery jsou jednoduchá a rychlá záležitost, kterou si zamiluje snad každý. Za své jméno vděčí palmovému listu, v jiných končinách světa se ale jmenují například po motýlech či podle sloního ucha. Ať už je nazvete jakkoliv, tuhle maličkost ke kávě prostě musíte zkusit!

 

INGREDIENCE:

  • 1 balení listového těsta

  • 100 g cukru krystal

  • 2 balení vanilkového cukru

  • asi 50 g másla

 

POSTUP:

Nic jednoduššího už snad ani není. Listové těsto jemně potřeme rozpuštěným, ale ne horkým máslem. Posypeme cukrem, který do těsta zapracujeme válečkem. 

 

Stejný postup opakujeme i z druhé strany těsta. Na takto připraveném těstě si naznačíme podélnou polovinu, ke které budou směřovat naše kolečka. 

 

Teď už jen pomalu rolujeme z každé strany šneka, který končí u naznačené čáry, tedy v polovině. 

 

Palmiery oparně přeneseme na plech vyložený pečícím papírem. Pečeme na 180°asi 13-15 minut. Kraje by měly být krásně zlaté, střed trochu vláčný.

 

  • TIP Vyměňte vanilkový cukr za lžičku skořice a vyzkoušejte skořicovou variantu!

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload