©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

CANNELÉS

January 24, 2018

 

Francie se pyšní nespočtem gurmánských pochoutek a tyto bábovičky z Bordeaux nejsou výjimkou. Na povrchu karamelové a lehce křupavé a uvnitř krásně měkké a neodolatelně vanilkové. Nejsou sice tak slavné jako například makronky, ale rozhodně nejsou méně lahodné. Navíc jsou opravdu jednoduché a toto pudingové potěšení budete mít hotové za chvilku.

 

 

 

INGREDIENCE:

   ·       0,5 l plnotučného mléka

   ·       60 g másla + na vymazání

   ·       180 g hnědého cukru

   ·       1 vanilkový curk

   ·       vanilkový lusk

   ·       1 vejce

   ·       2 žloutky

   ·       60 ml rumu

   ·       150 g hladké mouky

   ·       špetka soli

 

 

POSTUP:

 

Vanilkový lusk podélně rozřízneme, vyškrábneme semínka a spolu s luskem je vložíme do hrnce s mlékem.

 

Přivedeme k varu, přidáme vanilkový cukr a krátce povaříme. Odstavíme a necháme chladnout.

 

V míse vyšleháme za pomoci robota nebo elektrického šlehače máslo s cukrem a postupně po jednom přidáváme vejce a žloutky.

 

Do máslové směsi zašleháme mouku, rum a špetku soli.

 

Nyní přilijeme vychladlé vanilkové mléko.

 

Těsto přikryjeme fólii a necháme 24 hodin v lednici odpočívat. Těsto tak krásně zhoustne.

 

Troubu si předehřejeme na 180°C.

V mikrovlnné troubě si rozpustíme trochu másla na vymazání formiček. Já postupovala tak, že jsem máslo nalila do jedné formičky, následně ho přelila do další, a další… Když jsem je měla všechny, ještě jsem celou formou poklepala vzhůru nohama, aby mi ve formičkách zbylo co nejméně másla.

 

Formičky plníme asi jen do 2/3 (těsto hodně nabude) a pečeme asi 45-50 minut.

 

Vyklápíme ještě teplé!!! Dobrou chuť! ;)))

 

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload