©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

FLAMBOVANÉ CUPCAKES

February 15, 2018

 

Poslední dobou podléhám cupcakům. Nikdy jsem nevěřila, že se to stane, ale stalo. A tohle jsou moji favorité. Chtěla jsem vytvořit něco skvělého a originální. Samotné korpusy na cupcaky nejsou tolik sladké, a tak v kombinaci s krémovou čokoládou a sladkým sněhem tvoří skvělý celek. 

 

Na 18 cupcakes

 

INGREDIENCE:

na těsto

180 g hladké mouky

115 g másla

200 g cukru

2 vejce

prášek do pečiva

špetka soli

50 g kakaa

 

NA KRÉM:

100 g mascarpone

100 g másla

200 g čokolády

 

NA FLAMBOVANÝ SNÍH:

4 bílky

200g cukru

1 lžička Gustinu

1 lžička jablečného octa

 

 

POSTUP:

 

Kakao smícháme s 250ml horké vody a necháme alespoň 20 minut trochu zchladnout.

 

Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a potom po jednom zašleháme vejce.

 

V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuto směs zašleháme k máslu s cukrem a vejci.

 

Nakonec zašleháme vychladlé kakao.

 

Těsto plníme do košíčků, buďto silikonových nebo papírových. Já mám radši papírové, jelikož jejich design může o moc vylepšit konečný vzhled

 

Cupcakes pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 185°.

 

Na krém vyšleháme máslo, pak přidáme mascarpone a nakonec rozpuštěnou čokoládu.

 

Do vychlazených cupcakes vykrojíme dírku na krém a naplníme po okraj.

 

Na naplněné cupcakes zdobícím sáčkem ozdobíme sněhem, na který vyšleháme bílky, cukr, gustin a ocet na úplně tuhý sníh.

 

Teď už stačí jen oflambovat. Sice se to dá i nějak pod grilem, ale to není ono. Flambovací pistole se navíc dá sehnat i okolo 500 kč a užijete si s ní tolik srandy, že to za to rozhodně stojí! :D

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload