©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

KLEMENTINKOVÝ CHEESECAKE

August 23, 2018

 

Klementinky nebo mandarinky nepatří k nejčastějšímu ovoci používanému do dezertů, ale u nás doma jde o téměř nejoblíbenější ovoce, takže jsem měla strašnou radost, když jsem našla tento recept. Recept je velmi jednoduchý, malinko zdlouhavý, ale za odměnu vám božsky provoní celé obydlí. Do receptu lze místo klementinek použít i mandarinky, ale klementinky jsou daleko lepší. Mají tenčí kůru, co se špatně loupe, takže dobře drží i na tenkých kolečkách.

 

Ingredience:

Na klementinky

·        250 g cukru

·        6 klementinek

Na drobenku:

·        70 g polohrubé mouky

·        1 lžička kypřícího prášku

·        70 g cukru

·        55 g másla

Na náplň

·        240 g ricotty

·        180 g hladké mouky

·        ¼ lžičky soli

·        110 g másla

·        2 vejce

·        200 g cukru

 

 

Postup:

 

Nejprve začneme klementinkami. Přivedeme k varu 250ml vody, přidáme 250g cukru, zamícháme a tak si připravíme sirup.

 

Pět klementinek nakrájíme na tenké plátky, vložíme do sirupu a necháme jemně probublávat asi hodinu.

    

Nyní si připravíme náplň. 5 minut třeme změklé máslo s 200g cukru a obě vejce. Teď přidáme ricottu a šťávu a kůru ze dvou klementinek. Nakonec přidáme mouku a sůl a mícháme, dokud se vše nespojí.

 

Teď si připravíme drobenku z másla, cukru a polohrubé mouky. Jde to pomocí robota nebo i jen prstů.

 

A můžeme vrstvit. Na dno rozevírací dortové formy o průměru 23cm vyskládáme kolečka nasáklých klementinek, na ně dáme náplň a nakonec posypeme drobenkou.

 

Pečeme asi 35 minut v troubě předehřáté na 180°C. Potom necháme chvíli vychladnout a můžeme vyklápět.

 

PS: Občas stačí použít klasickou formu ze které dort vyklepneme, tady ale určitě volte tu otevírací, jelikož kvůli klementinkám by to nemuselo jít vyklopit.

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload