©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

MAXIPAVLOVA

August 23, 2018

 

K vytvoření této dobroty mě nepřivedla jen má ohromná láska k cukrovým pusinkám, ale i časopis Apetit. Apetit bude totiž letos slavit 12 narozeniny, a tak vyhlásili soutěž o narozeninový dort na obálku. No a to bych nebyla já, abych něco nevymyslela. Půjde o květnové číslo, takže jsem chtěla něco svěžího, lehkého, hříšného, barevného a plného ovoce. Tato obláčková slast splňuje všechno, takže jsem se rozhodla k vytvoření největší Pavlovy v mém životě. Je krásná, fotogenická a navíc jednoduchá, ideální jako dezert v létě nebo kdykoliv jindy. 

 

INGREDIENCE:

  • 12 bílků

  • 600g cukru krystal

  • 3 lžičky Gustin

  • 3 lžičky jablečného nebo vinného octa

  • 1,25l smetany ke šlehání

  • 5x vanilkový cukr

  • 125g malin

  • 125g borůvek

  • 250g jahod

  • 100g ostružin (mražených) 

 

POSTUP:

Začneme trochou matematiky. Potřebujeme pět pater, tudíž si potřebujeme na pečící papír nakreslit pět kruhů. Toto množství surovin vyšlo akorát na kruhy o průměrech 23, 21, 19, 17 a 15 cm. Na pečící papír narýsujeme kruhy a poté ho otočíme, abychom těsto nekladli na fixu.

Nyní si troubu předehřejeme na 150°C a můžeme se vrhnout na těsto. Bílky našleháme do jemné pěny, přidáme cukr, Gustin a ocet a šleháme úplně do tuha (trvá to asi 5-7minut).

Hmota musí být bílá, lesklá a pevná a nesmí v ní být krystalky cukru.

Z takto připraveného těsta natřeme na pečící papír asi 2-3cm vysoké kruhy, které pečeme asi 40 minut.

Mně ještě trocha těsta zbyla, tak jsem ji obarvila na světle růžovou a pomocí cukrářského sáčku si připravila malé pusinky na ozdobu. Ty je potřeba péct na nižší teplotu, na 110°C asi 30 minut a poté ještě nechat dojít ve vypnuté troubě.

Náplň do pavlovy tvoří pouze šlehačka, a tak jsem ji obohatila o vanilkový cukr v poměru 250ml šlehačky na jeden sáček vanilkového cukru.  Teď už stačí jen ušlehat tuhou šlehačku.

Na ozdobení použijeme čerstvé ovoce a ostružinové coulis.

Na coulis rozpustíme a ohřejeme ostružiny, přidáme asi 50ml vody a rozmixujeme úplně do hladka. Tuto směs ještě přepasírujeme přes ceníček, abychom se zbavili zrníček.

Maliny a borůvky pouze omyjeme a jahody ještě nakrájíme, menší na poloviny, větší na čtvrtky.

A teď přichází ta zábavná část. Vrstvení! Na talíř položíme největší kruh, potřeme asi centimetrovou vrstvou šlehačky, lehce pocákáme coulis a po krajích ozdobíme ovocem. Celý proces opakujeme všechny další patra, jen na to horní dáme šlehačky trochu víc a na dozdobení použijeme i připravené minipusinky.

 

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload