©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

MRKVOVÉ CUPCAKES

March 24, 2018

 

První prázdninový den Velikonoc mě donutil k pekařské činnosti. Při představě první suroviny týkající se Velikonoc vidím mrkev. A v pečení ji mám strašně ráda, tak když už je to jaro tak jsem se vrhla na mrkvové cupcaky.

 

INGREDIENCE:

na těsto

  • 200g hladké mouky

  • 115g másla

  • 200g cukru

  • 2 vejce

  • prášek do pečiva

  • špetka soli

  • 200ml mléka

  • 100g strouhané mrkve

Na krém dovnitř

  • 5lžic moučkového cukru

  • 1lžíce citronové šťávy

  • 2lžíce mléka

Na krém

  • 2 bílkY

  • 100g cukru

  • 1 lžička Gustinu

  • 1 lžička jablečného octa

Na hmotu na mrkvičky

  • 75g polotučného sušeného mléka

  • 75g moučkového cukru

  • 1 PL medu

  • 1 PL oleje

  • 2 PL vody

  • Potravinářské barvivo

POSTUP:

 

Máslo s cukrem vyšleháme do pěny a potom po jednom zašleháme vejce.

 

V jiné míse smícháme mouku, prášek do pečiva a sůl. Tuto směs zašleháme k máslu s cukrem a vejci.

 

Cupcakes pečeme 15 minut v troubě předehřáté na 185°.

 

Na krém třeme cukr, citron a mléko jako na polevu na perníčky, jen nám nevadí trochu tekutější konzistence.

 

Do vychlazených cupcakes uděláme vařečkou malou dírku na krém a naplníme.

 

Na naplněné cupcakes zdobícím sáčkem ozdobíme sněhem, na kterou vyšleháme bílky, cukr, gustin a ocet na úplně tuhý sníh.

 

Na hmotu vše smícháme v míse a hněteme než se nám vytvoří kompaktní hmota. Té pak většinu nabarvíme na oranžovo, zbytek na světle zelenou a stačí modelovat.

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload