©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

RAFFAELLO DORT

August 23, 2018

 

V diáři se mi záhadně objevily dva volné dny, a tak jsem si vymyslela dortovou výzvu. Rozhodla jsem se vymyslet a připravit svůj Raffaello dort. Raffaello miluju a představa celého dortu je úžasná…a sladká…

 

INGREDIENCE:

Na korpus:

  • 280 g hladké mouky

  • 200 g cukru

  • 40 g vanilkového cukru

  • 8 vajec

  • 2 prášky do pečiva

  • 8 lžic slunečnicového oleje

Na krém:

  • 500 g mascarpone

  • 125 g másla

  • 100 g krémového sýra

  • 100 g moučkového cukru

  • 200 g kokosového mléka

  • 100 g kokosu

  • 100 g mandlí

  • 40 ml dobrého rumu

  • 40 g cukru

  • 8 kuliček Raffaello

 

POSTUP:

Začneme přípravou korpusu. Mouku smícháme s práškem do pečiva. Vejce s oběma cukry vyšleháme do husté a světlé pěny. Do pěny za mírných otáček postupně přidáváme střídavě mouku a olej. 

 

Těsto pečeme ve dvou vymazaných dortových formách o průměru 15 cm asi 40 minut na 180°C.

 

V míse vyšleháme máslo, opravdu klidně pět minut, ať je krásně světlé a krémové. Následně přidáme krémový sýr a prošleháme tak, aby se vše spojilo. Následně přidáme mascarpone, moučkový cukr a kokosové mléko. Krém necháme pořádně vychladit.

 

Zbylý cukr smícháme s rumem a přidáme 50 ml vody. Tuto směs ohříváme, dokud se cukr nerozpustí. 

 

Vychlazené korpusy rozkrojíme vždy na dva kusy a můžeme vrstvit. Vždy patro korpusu pokapeme rumovým sirupem, potřeme krémem a lehce posypeme kokosem a sekanými mandlemi. Doporučuji vždy lehce potřít krémem i spodní stranu dalšího patra, aby dort lépe držel.

 

Hotový dort potřeme lehkou vrstvou krému i zvenku, ozdobíme kokosem a Raffaello kuličkami.

 

Tak dobrou chuť! 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload