©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

RUMOVÁ ČOKOLÁDOVÁ PĚNA S MALINAMI

August 23, 2018

 

Znáte ten pocit kdy Vám něco tak chutná, že byste nejradši do mističky udělali díru nebo se přímo zakousli? Já ano, a tady se Vám to rozhodně povede!!! Čokoláda s rumem chutná fantasticky a o hříšnosti malin snad ani není třeba mluvit…

 

 

 

INGREDIENCE:

·   300 g tmavé čokolády (alespoň 60% kakaové hmoty)

·   4 vejce, žloutky a bílky zvlášť

·   20ml kvalitního rumu

·   100ml šlehačky

·   80 g krupicového cukru

·   100 g malin dovnitř + na ozdobení

 

 

POSTUP:

 

Na čokoládové košíčky potřebujeme temperovat čokoládu. Kdybychom ji pouze rozpustili, neleskla by se a nekřupala. Na temperování tmavé čokolády čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a ohřejeme na teplotu asi 45 a pak zchladíme v ledové vodní lázni na 28, pak už jen znova ohřát na asi 31. Pomocí lžičky nebo štětce natřeme čokoládu do formiček, dáme do mrazáku ztuhnout a formičky natřeme druhou vrstvu čokolády. Pomocí čajové lžičky na pečící papír vytvoříme čokoládová kolečka a do středu těchto koleček přitiskneme ztuhlé čokoládové mističky. Necháme na papíru v lednici ztuhnout.

 

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni. Stáhneme z ohně a zamícháme do ní žloutky, rum a polovinu cukru cukru. Necháme vychladnout.

 

Mezitím ušleháme hodně pevnou šlehačku. A vmícháme do ní zchladlou čokoládovou směs.

 

Zbylý cukr a bílky ušleháme na pevný sníh. Poté vše lehce smícháme (nejlépe stěrkou).

 

Na dno každého čokoládového pohárku dáme lžičku nakrájených malin a zalijeme až po okraj pěnou. Necháme dvě hodiny v lednici, pak pěny dozdobíme a dáme ještě na alespoň tři hodiny do lednice. 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload