©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

KAKAOVÁ ROLÁDA S RYBÍZEM

September 2, 2018

 

Dneska Vám posílám další medvědí recept. Roláda mi přijde jako naprosto skvělá volba, jak připravit originální a zajímavé pohoštění, které vypadá složitě, ale skoro vůbec není! Opravdu, tohle je můj druhý pokus :D Já osobně ještě vidím pozitivum v tom, že do rolád mohu zužitkovat přebytečné krémy z dortů.

 

Do této jsem navíc přidala mandlovou mouku, je tedy krásně vláčná a lehká. Příprava chce trochu cviku, ale věda to není. 


 

 

 

INGREDIENCE:

Na roládu: 

 

·     4 vejce

·     100 g moučkového cukru

·     20 g holandského kakaa

·     40 g hrubé mouky

·     30 g mandlové mouky (já ji mám od medvědů)

·     2 lžíce slunečnicového oleje

·     ½ lžičky prášku do pečiva

·     máslo a mouka na přípravu plechu

 

Na krém:

 

·     200 g mascarpone

·     200 g krémového sýra

·     80 g moučkového cukru

·     červený rybíz na posypání

 

 

POSTUP:

Vejce rozdělíme na žloutky a bílky. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej. V misce smícháme mouku, mandlovou mouku, kakao a prášek do pečiva. 

 

Směs zašleháme do pěny, vznikne poměrně tuhá hmota. 

 

Z bílků ušleháme tuhý sníh, který postupně zamícháme do hmoty. Mělo by nám vzniknout jemné, nadýchané těsto.

 

Plech vyložíme pečícím papírem, který potřeme máslem a posypeme hrubou moukou. Tento postup obvykle u pečícího papíru není nutný, tady ale ano. Roláda je velmi křehká.

 

Na připravený plech rovnoměrně rozprostřeme těsto a pečeme 10 minut na 180°C.

 

Plát ihned po upečení opatrně sejmeme z pečícího papíru, položíme na čistou kuchyňskou utěrku, a ještě za tepla z kratší strany zarolujeme. Takto připravený plát necháme v utěrce vychladnout, aby si roláda udržela tvar. Některé postupy radí roládu zarolovat jen do pečícího papíru, utěrka je ale podle mého lepší, jelikož je tlustší a tak vytvoří více místa na krém.

 

Mezitím si připravíme krém. Sýr trochu prošleháme, přidáme mascarpone a osladíme cukrem.

 

Vychladlý plát opatrně rozbalíme a položíme na potravinovou folii. Namažeme krémem a poklademe kuličkami rybízu, které do krému jemně zatlačíme. Teď roládu už finálně zarolujeme, jemně, ale pevně. Nakonec ji stočíme do potravinové folie a necháme v lednici vychladit.

 

Pro krásná kolečka doporučuji nůž otřít po každém řezu. 

 

Roláda je ideální na snídani i ke kávě, je lehká a svěží.

 

 

 #SPOLUPRÁCE

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload