©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

EASTER CAKE

April 2, 2018

 

Asi před měsícem jsem pekla dort ku příležitosti focení k rozhovoru pro Tchibo blog. Měla jsem naprosto volnou ruku a rozhodla se pro něžnou klasiku. Zvolila jsem vanilkový korpus a cream cheese krém, celý dort je zdobený květinami s tématikou Velikonoc. A ty jsou právě tu a s nimi i recept na tohoto krasavce! Navíc je mi velkou ctí recept obohatit profi fotkami, ještě jednou moc děkuji Tchibu za spolupráci! Pokud jste navíc ještě nečetli rozhovor, tak si můžete počíst zde.

 

Přeji vám všem moc krásné a barevné Velikonoce!

 

INGREDIENCE

 

Na korpus:

·      280 g hladké mouky

·      200 g cukru krystal

·      40 g vanilkového cukru

·      2 prášky do pečiva

·      8 vajec

·      8 lžic rostlinného oleje

 

Na krém

·      500 g mascarpone

·      400 g krémového sýra

·      100 g moučkového cukru

 

 

POSTUP

 

Vejce smícháme s oběma druhy cukrů a šleháme do pěny. Bude to trvat poměrně dlouho, okolo osmi minut.

 

V jiné míse smícháme mouku s prášky do pečiva. Do vajec postupně střídavě přidáme mouku a olej.

 

Pečeme ve vymazané a vysypané formě o průměru 26 cm asi 45 minut na 180°.

 

Mezitím si připravíme krém. Krémový sýr vyšleháme a přimícháme mascarpone. S tím už nešleháme, srazilo by se. Nakonec krém osladíme podle chuti, asi 100 g moučkového cukru.

 

Pak už stačí dort jen namazat a ozdobit přesně tak, jak chcete. Já zvolila květiny, vajíčka z mléčné hmoty a porcelánové zajíčky. Můžete ale zdobit třeba i čokoládovými vajíčky nebo jednoduše ovocem.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload