©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

ČOKOPOVIDLA

September 22, 2018

 

Letos nám švestka urodila už pořádné množství ovoce a já z něj zkusila asi šest věcí, všechno je docela fajn, ale tohle, to je totální bomba! Z letošní druhé várky už jedině tohle! A pak už si jen dát pozor, abych je všechny nesnědla jen tak lžičkou… Mějte krásný první svetrový den!

 

INGREDIENCE

  • 3 kg švestek

  • 400 g cukru krystal

  • 400 g tmavé čokolády

  • 120 ml octa

  • 70 ml rumu

  • ½ lžičky skořice

 

POSTUP

 

Švestky omyjeme, vypeckujeme a dáme do hrnce, klidně ať je úplně plný, při vaření se švestky zredukují takřka na polovinu. Zasypeme cukrem, zalijeme octem a dáme na alespoň 12 hodin odpočinout do lednice.

 

Odpočinuté švestky dáme na sporák a vaříme na prudkém ohni bez pokličky jednu hodinu. Nemícháme! Ano, je to těžké vydržet, ale stojí to za to.

 

V tuto chvíli by měly být švestky zredukované asi na dvě třetiny původního objemu. Přiklopíme pokličkou, stáhneme plamen na polovinu a vaříme 4-5 hodin.

 

Poté sejmeme z ohně, zalijeme rumem, přidáme skořici a rozmixujeme dohladka tyčovým mixérem. 

 

Čokoládu nalámeme na malé kostky, zamícháme do povidel a necháme 5 minut pracovat, poté zamícháme, čokoláda by se měla bez problému všechna rozpustit.

 

Hotová čokoládová povidla plníme do čistých a suchých skleniček, které poté na pět minut otočíme dnem vzhůru, abychom zlepšili trvanlivost povidel.

 

A to je vše, zní to složitě, ale není. Ano, zabere to čas, ale stojí to za to! Už teď se těším, jak si na Vánoce otevřu skleničku v posteli… mějte se sladce!

 

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload