©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

TOFU SALAD

October 12, 2018

Tomuhle salátu jsem naprosto podlehla, vznikl klasicky náhodou, ale moc mě baví. 

 

Baví mě, že je to salát, ale opravdu zasytí. Většina klasických salátů mi jednoduše nestačí… :D 

 

Každopádně, je to docela snadná záležitost a můžete ho zkusit na spoustu způsobů. Je skvělý jen tak nebo třeba jako náplň do tortilly. 

 

A ještě jedna věc, tohle focení bylo vážně super, všechny pokojovky pěkně pohromadě... <3 Moc děkuju Natálce za pomoc při focení! 

 

INGREDIENCE:

75 g syrové černé čočky

120 g syrové červené čočky

1 konzerva Kidney beans červených fazolí

1 balení bazalkového tofu (nebo jiného ochuceného)

250 g cherry rajčat

7 menších brambor

zeleninový vývar

sůl a pepř

 

POSTUP:

 

Brambory uvaříme vcelku ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostky.

 

Čočku pořádně propláchneme a vaříme ve vývaru, každou zvlášť. Červená vychází jen na asi minut, černá na deset.

 

Obě čočky smícháme ve velké míse, přidáme scezené a propláchnuté fazole, brambory a promícháme.

 

Tofu nakrájíme na kousky a na sucho opečeme na pánvi. Cherry rajčata nakrájíme na poloviny a spolu s tofu přidáme ke směsi. Je-li potřeba osolíme a opepříme, mně stačilo jen úplně malinko.

 

Dobrotu můžete podávat jen jako salát nebo jako náplň do wrapů, potom doporučuji tortillu namazat cream cheese.

 

Tak dobrou chuť.

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload