©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

PUMPKIN BROWNIE

October 23, 2018

Tohle brownie už peču snad pátým rokem, ale pořád jsem se nedokopala k tomu, abych na něj sepsala recept… 

Brownie snad miluje naprosto každý a kdo ne, neměl to správné. Tohle navíc není jen klasické čokoládové, ale je doplněné o skořicovou dýni. 

No jednoduše mě tenhle recept strašně baví a chci se o něj s vámi podělit.

 INGREDIENCE

250 g dýňového pyré (asi ¼ dýně Hokaido)

1 lžička skořice

160 g másla

200 g hořké čokolády

4 vejce

320 g cukru krystal 

300 g hladké mouky

1lžička (6 g) kypřícího prášku

½ lžičky soli

 

POSTUP

Na brownie budeme potřebovat 250 g dýňového pyré, což odpovídá asi jedné čtvrtině dýně. Doporučuji ale dýni upéct celou, můžete zbytek pyré zmrazit a použít buď na další brownie nebo třeba na dýňové risotto – RECEPT

 

Takže, dýni pořádně omyjeme a nakrájíme na kostičky, lepší jsou menší, nebudou se péct tak dlouho. Kostičky dáme do pekáče vyloženého pečicím papírem a pokapeme slunečnicovým olejem. Pečeme na 180 stupňů asi 30 minut. Po upečení necháme trochu vystydnout a rozmixujeme tyčovým mixérem dohladka.

 

Ve vodní lázni rozpustíme čokoládu s máslem, odstavíme a necháme vystydnout. 

 

Mezitím v míse vyšleháme vejce s cukrem do světlé pěny, trvá to asi tři až pět minut.

 

Do jiné mísy prosejeme mouku s práškem do pečiva a přidáme sůl. Tuto směs postupně přidáme k našlehaným vejcím, vznikne nám základní těsto.

 

Menší část těsta, asi čtvrtinu, oddělíme do misky, z té bude dýňová část.

 

Do zbytku těsta přidáme čokoládu s máslem, pořádně promícháme a naneseme na plech vyložený pečícím papírem.

 

Do dýňového pyré přidáme skořici a smícháme ho se zbytkem těsta. Oranžovou směsí “ozdobíme” tu čokoládovou. Já nejradši používám zdobící sáček a špejli, postačí ale i lžíce.

 

Brownie pečeme na 170 stupňů asi 40 minut. 

 

A ještě jedna věc... Za nic na světě neochutnávejte tohle těsto, to se vůbec nedá...je to tak dobrý, že bych to celý snědla zasyrova.

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload