©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

HOMEMADE NUTELLA

November 14, 2018

Těžko se mi to říká, ale miluju Nutellu. Jenže taky miluju opice a v zimě sníh. Jednoduše odmítám podporovat masivní výrobu Ferrero, bohatě stačí, že si občas neodpustím Bueno. 

 

Každopádně pokud máte výkonný kuchyňský robot, výroba domácí Nutelly je snadná a rychlá. A navíc si vytvoříte pochoutku, o které přesně víte, co v ní je. 

 

Pokud jste to ještě nepochopili, prostě tenhle recept miluju… :D

 

INGREDIENCE

150 g lískových oříšků

100 g hořké nebo mléčné čokolády

30 g holandského kakaa

 

POSTUP

Lískové oříšky rozprostřeme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme na 180 °C asi 10 minut. Necháme chvilku vychladnout a pomocí tření dlaněmi oříšky zbavíme slupek.

 

Oříšky dáme do mixéru a mixujeme, než nám vznikne hladké a tekuté máslo. Trvá to, ale funguje to! Doporučuji čas od času oříšky zamíchat a neklesat na mysli, dejte jim pár minut a bude to. 

 

Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni a necháme vystydnout. Potřebujeme ji tekutou, ale nikoliv horkou.

 

Jakmile nám z oříšků vznikne máslo, přidáme čokoládu a proseté kakao. Dáme do sklenice s víčkem a skladujeme v lednici. Pokud příliš ztuhne, stačí ji před podáváním na chvilku povolit v mikrovlnné troubě.

 

Perfektně se hodí ke croissantům nebo i jen tak „na lžičku“.

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload