©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

TIRAMISU

May 23, 2019

 

 

Tiramisu je jedním z nejklasičtějších italských dezertů vůbec, je to ikonická slast a snad neznám nikoho, komu by nechutnala. Kombinace měkkých piškotů nasáklých dobrou kávou s Amarettem, jemný krémový mascarpone krém a hořké holandské kakao jsou zaručeným receptem na úspěch. 

 

Tento způsob servírování jsem okoukala v severoitalském městečku Tremosine, kde jsme ho jako rodina spořádali asi tak kilo denně… 

 

Pravý recept obsahuje syrová vejce, já je tam dávám a nikdy problém nebyl, pokud ale máte strach, určitě lze použít i pasterizovaná, kde problém možné salmonelózy nehrozí. 

 

 

INGREDIENCE:

·        6 žloutků

·        3 bílky

·        115 g cukru

·        500 g mascarpone

·        50 ml kávového likéru nebo Amaretta

·        200 ml silného espressa

·        350 g dětských cukrových piškotů

·        200 g čokolády

·        100 ml šlehačky

·        50g holandského kakaa

 

POSTUP:

Čokoládu se smetanou rozpustíme a dáme stranou.

 

Připravíme si espresso a smícháme s kávovým likérem.

 

Žloutky s cukrem vyšleháme do pěny, přidáme mascarpone a nakonec opatrně vmícháme pevný sníh z bílků.

 

Teď už jen vrstvíme. Piškoty máčíme v kávě a skládáme na tác nebo do misky, pak mascarpone, čokoládu a opět piškoty. Proces zopakujeme asi dvakrát nebo třikrát a pokud něco ještě zbyde, můžete vytvořit malé tiramisu do mističek.

 

Jde to opravdu rychle. A mizí ještě rychleji!

 

Mějte se krásně.

 

 

 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload