©2018 by Ta Veronika. Proudly created with Wix.com

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

 

Přestože nejsem úplně zarytý milovník asijské kuchyně, u jídel, jako je tohle, končím strašně často. Aby taky ne, většinou na to všechno mám doma, protože tam není nic „z lednice“ a taky je to hotové vážně hned. A tohle konkrétní curry je asi moje naprosto nejmilejší. Je opravdu lehké, krásně zasytí, ale můžete se po něm hnout. 

 

V hlavní roli je tady moje milovaná červená čočka, ale není tu rozvařená na polévku, ale krásně křupavá. Pokud se Vám podaří narazit na celou červenou čočku a nikoliv půlenou, určitě ji berte, to je ještě jiná slast. 

 

 

NA DVĚ PORCE

 

INGREDIENCE:

1 lžíce kokosového oleje

1 cibule, moc dobrá je tu i červená

100 g červené čočky

1 konzerva cizrny

1 konzerva sekaných rajčat

250 ml hustého kokosového mléka

1 lžička kari koření

½ lžičky soli

čerstvý pepř

 

jasmínová nebo divoká rýže k podávání

 

 

POSTUP:

 

Čočku i cizrnu pořádně propláchneme v cedníku. Luštěniny je vždycky potřeba proplachovat dostatečně dlouho, tak dlouho, dokud tvoří „bublinky“, ty jsou totiž to, co může později způsobovat břichobol.

 

Cibuli nakrájíme nadrobno a opečeme na lžíci kokosového oleje. Přidáme čočku a orestujeme, poté přidáme cizrnu a také trochu opečeme. Obojí teď posypeme lžičkou kari kožení, osolíme a opepříme.

 

Zalijeme konzervou sekaných rajčat, a vaříme asi 10 minut, aby čočka byla tak akorát na skus. 

 

Nakonec zalijeme konzervou kokosového mléka a popřípadě znovu osolíme.

 

Podáváme s rýží. 

 

Je to vážně rychlá záležitost a vážně si ji určitě oblíbíte. Moc dobře chutná třeba i s couscousem. 

 

Please reload

Our Recent Posts

NATURAL WEDDING CAKE

September 23, 2019

DATLOVÉ KULIČKY

May 30, 2019

RED LENTIL CURRY

May 27, 2019

1/1
Please reload

Tags

Please reload